Aluminiumpartier och aluminium-glas-fasader

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/flodata.se/includes/menu.inc).

innehåll

Aluminiumpartier används exempelvis i dörr- och fönstersystem, fasadsystem och i entrépartier. Det finns också partier som passar för inglasade balkonger. När det handlar om partier i dörr- och fönstersystem kan man många gånger välja mellan om man vill att dörren eller fönstret ska vara inåtgående eller utåtgående.
biurowce
Author: Mermaid Properties Sp. z o.o.
Vid val av aluminiumpartier finns det ett antal faktorer att ta hänsyn till. Man måste välja vilken funktion och design man önskar och likaså hur hög värmeisolering som är nödvändig, hur motståndskraftig partiet ska vara mot inbrott och därmed vilken typ av säkerhetsglas man är i behov av. Andra faktorer som man bör överväga är brandklassningen, underförstått röktäthet och brandsäkerhet, belastningskrav gällande vind, lufttäthet och vattentäthet . Vidare är partiets ventilationskrav, bullerskydd och dess drift- och underhållningsanordningar som hur lätt partiet är att rengöra, dess beständighet och personsäkerhet. Partier av aluminium går att fås i olika utformningar och man kan välja om man vill ha dem rent aluminiumrena eller om de ska färgas i passande kulör.

Nu för tiden är aluminium-glas-fasader det ledande konceptet vid nybyggnationer av moderna kontor, affärshus och offentliga byggnader. Studier har visat att personal som arbetar i byggnader med aluminium-glas-fasader arbetar både mer effektivt och mer kreativt. Viktigt när man väljer typ av fasad är dess funktionalitet och dess utformning. Gällande utformningen är det av stor vikt att fundera över hur ljuset återkastar fasaden. En hög ljusåterkastningen gör så att byggnaden ser ut som en spegel och en sådan återkastning bidrar även till passiv uppvärmning av huset. När det gäller val av glas ska man ta hänsyn till dess ljusgenomsläpplighet, värmeförlust och förmågan att isolera ljud


Main menu

Mcms_article | by Dr. Radut