Träfasader och alucobond fasader

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/flodata.se/includes/menu.inc).

innehåll

Valet av husfasad har stor betydelse för ett hus utseende. Även om det är ett grundläggande krav att en fasad ska skydda mot yttre faktorer som temperaturskillnader, sol, vind och vatten så bör man inte underskatta utseendets betydelse. Ett hus utseende är en viktig del av hur man trivs med sitt boende. En fasad kan t.ex. påverka hur ett hus smälter in i sin omgivning.
Träfasader -  -
Träfasader och alucobond fasader är kompositmaterial som är lätta att forma och som ger större möjlighet att påverka ett hus utseende. Många arkitekter uppskattar därför dessa material eftersom de ger en större konstnärlig frihet samtidigt som både trä och alucobond har de rätta tekniska egenskaperna som fasadmaterial (exempel på träfasader).

Trä är ett exempel på en naturlig komposit (cellolusafibrer binds samman av lignin) och alcubond är ett av världens mest använda kompositmaterial för fasadbeklädnad. Alucobond fasader är uppbyggda av två aluminiumplåtar med en mellanliggande kärna av plast eller mineral. Alucobondpanel är lätt, väderbeständig och har stor tryckhållfasthet (Se mer på www). Den dämpar vibrationer, finns i nästan alla färger och går fort att montera. Den är lätt att forma med enkla hjälpmedel och detta ger en stor valfrihet.Trä panel är kan målas i de flesta kulörer, är ett formbart material och kan även ta upp och dämpa vibrationer. De förekommer både som stående och liggande panel. Under en tid har man ansett att stående paneler skulle skydda bättre mot regn, då vattnet inte stannar kvar på brädans kant. Senare studier har dock visat att det är paneländarna som är känsligast för väta och därför är inte liggande panel lika utsatt.

Main menu

Mcms_article | by Dr. Radut