Husfasader i trä och aluminium

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/flodata.se/includes/menu.inc).

innehåll

Fasaden är husets ansikte utåt och är en stor del av husets personlighet. Den ska ge skydd mot väder och vind och samtidigt vara trevlig och välkomnande. Fasader finns i flera olika material och kan vara utformade på många olika sätt. Undersök fasaden en gång om året för att upptäcka eventuella problem i tid, så håller den länge.


Dolcan
Author: Dolcan Sp. z o.o.
Source: Dolcan Sp. z o.o.
Träfasader är vanligt i Skandinavien och har använts i hundratals år. Trä är ett välbekant, enkelt, billigt, vackert och miljövänligt material som är lätt att bearbeta. Det är enkelt att transportera och finns överallt. Man måste vara uppmärksam på skador som kan uppstå, t.ex. röta, men å andra sidan är det enkelt att byta ut skadade delar. Trä behöver också målas om med jämna mellanrum. Trä innebär även brandrisk, och därför är det mest lägre byggnader som har träfasader. Panelerna kan uppföras stående eller liggande. Bland liggande finns varianter som fjällpanel och spontad panel, och bland stående är lockpaneler och lockläktspaneler vanliga.

Aluminium är ett annat lämpligt material till husfasader. Aluminium är en lättmetall som utvinns ur bauxit. Materialet har många fördelar. Det är hållbart, har hög kvalitet, låg vikt och låg materialkostnad, det står bra emot vädrets påverkan och olika föroreningar och har bra ledningsförmåga. Aluminium fasader är lätta att montera och ger möjlighet till unika arkitektoniska lösningar (klick). Det kan dock vara svårt att göra lagningar och tillverkningen kräver hög energiåtgång. Aluminiumprofiler finns i många olika modeller och fasadkassetter erbjuds i flera färger och flexibla storlekar. Med kassettsystemet går det snabbt att sätta ihop en komplett fasad. Aluminium fasader är lämpliga för t.ex. kontors-, produktions- och lagerbyggnader.


Source:

Main menu

Mcms_article | by Dr. Radut